6 interjera dizaina zelta likum

6 interjera dizaina zelta likum

Bieži vien problēmu nav iespējams atrisināt vienkārši ar skaistu dekorēšanu – ir rūpīgi jāizstrādā dzīvokļa plānojums. Vissvarīgākais ir noteikt telpas funkcijas.

Darbs ar krāsām

Gribat nokrāsot griestus baltā krāsā, kas kontrastēs ar sienām? Tas neatrisinās jūsu problēmu: griesti vizuāli neizskatīsies augstāki.
Mazās telpās liela mozīme ir dizainera prasmei radīt ilūzijas. Pamēģiniet nokrāsot griestus vienā krāsā ar sienām – jūs burtiski izdzēsīsiet robežas un padarīsiet telpu vizuāli lielāku.

Apdare ir arī svarīga

Vēl viens vienkāršs, bet efektīvs veids, kā padarīt nelielu dzīvokli vizuāli lielāku, ir izmantot vienu grīdas segumu visam dzīvoklim.

Domājiet par uzglabāšanas vietām jau projektēšanas posmā

Mazos dzīvokļos ideāli (tomēr nav pavisam lēti) būtu maksimāli palielināt iebūvēto mēbeļu daudzumu un izvietot tikai dažus objektus, interesantus un unikālus.

Apgaismojumam ir jābūt dažādam

Gaisma ir viens no ilūziju veidošanas instrumentiem, tāpēc ir svarīgi, lai nelielā dzīvoklī būtu vairāki apgaismojuma scenāriji.

Neaizmirstiet par faktūrām

Spožs un matēts, gluds un raupjš, āda un kažokāda – jo daudzveidīgāki ir izmantotie materiāli, jo efektīvāks būs rezultāts. Un jo interesantāk būs aplūkot detaļas, nedomājot par telpas lielumu.