Skandināvu dizains 2019. Gadā: 8 trenda pazīmes

Skandināvu dizains 2019. Gadā: 8 trenda pazīmes

Skandināvijas estētika apvieno lakonisku formu, augstas kvalitātes materiālus, pārdomātu funkcionalitāti un roku darba elementus. Kādi būs new nordic 2019 stila interjeri un objekti?

1. Ne tikai balts

Tradicionāli skandināvijas interjers ir gaišs, gandrīz vienkrāsains: īso dienasgaismas stundu dēļ ziemeļvalstu iedzīvotāji mēģina padarīt telpu vizuāli spilgtāku. Tomēr new nordic šodien ir nevis iezīmju kopums, bet principu virkne. Lakonisks, pārdomāts un ērts interjers var ietvert piesātinātus toņus, melnās krāsas pārpilnību un izteiksmīgu grafiku.

2. Ērta palete

Vadošie koloristikas uzņēmumi ir nosaukuši toņus, kas pēc viņu domām kļūs par “2019. Gada krāsu”: no siltas terakotas līdz bezrūpīgai pelēkai vai “pikanta medus”. Izvēle ir plaša, bet iemesls viens – patērētāja vēlme iegūt mājīgu māju-kokonu, kurā jūs varat paslēpties no stresa, trauksmes un pilsētas trokšņa.

3. Less is more

Par godu soft minimal estētikai mēbeļu, lampu un aksesuāru autori atbrīvojas no liekā, lai koncentrētos uz priekšmetu funkcijām un uzsvērtu to formas – viņi izvēlas vienkāršas līnijas, “godīgus” materiālus un dabiskus toņus. Lietas ir funkcionālas un vizuāli neaptver telpu, bet tajā pašā laikā tās ir “draudzīgas” patērētājiem un patīkamas pēc taustes.

4. Pārdomāta glabāšana

Pretesatā stereotipam par to, ka skandināvijas mājās ir ļoti maz lietu, tas vienkārši ir pateicoties labi aprīkotām glabāšanas sistēmām – viss, ko jūs patiešām vēlaties parādīt, tiek rādīts atklātajos plauktos un bufetēs, un pārējais tiek paslēpts. Skandināvieši pilnveido savu spēju izvēlēties un nepērk pārāk daudz.

5. Mīksts apgaismojums

Dabiskā apgaismojuma trūkums nosaka rūpīgu mākslīgās gaismas izvēli. Svarīgs ir ne tikai labi pārdomāts vairāku apgaismojuma avotu scenārijs, bet arī gaismu temperatūra.

6. Caurspīdīgas mēbeles

Tās ir vizuāli vieglas un izskatās daudz kompaktākas, nekā patiesībā ir. Ziemeļvalstīs optimāli ir apvienot caurspīdīgus priekšmetus ar siltu koku un faktūras audumu, lai interjers neizskatītos pārāk auksts.

7. Stilīgi trauki

Spēja mierīgi iedzert tasi tējas vai kafijas ir neaizstājams skandināvu komforta jēdziena atribūts. Un skaisti trauki, stāvot uz galda vai bufetē, arī rotā lakonisko telpu. Iepriecināt acis var ar “skandināvijas” nokrāsām – auksts okeāns, smaržīga kanēle, akmeņi ar zaļām aļģēm un dārza rozes.

8. Akcenta paklāji

2018. Gadā skandināvu elegantiem paklājiem bija raksturīga savaldīga palete, dabiskie motīvi, praktiskums un mājīgs dizains. 2019. Gadā paklāji ar “ziemeļvalstu raksturu” pārvēršas par uzkrītošiem un izteiksmīgiem interjera elementiem. Ar abstraktiem rakstiem un grafisko dekoru, kas atgādina puzļus vai kolāžas, tie piesaista uzmanību un palīdz sadalīt telpu zonās.